Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki koperkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 4 sztuki

farsz

mięso wieprzowe 100 gram
filety z kurczaka 150 gram
koper świeży 2 łyżki
cebula 1/4 sztuki
czosnek ząbki 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

sos

śmietana 18 proc 1/2 szklanki
bulion 1 szklanka
koperek 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: roladki koperkowe

1. Filet i wieprzowe mielimy z czosnkiem i cebulą. Zmielone mięso mieszamy z koperkiem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wyrabiamy jak na kotlety mielone.
Udka bez kości posypujemy słodką papryką. Na każdym układamy cienką warstwę farszu i zawijamy w rulon. Każdą z roladek zawijamy szczelnie w folię spożywczą i tak przygotowane gotujemy w wodzie okolo 30 minut.
Przed podaniem wyjmujemy z folii.
sos:
3/4 szklanki bulionu podgrzewamy, resztę mieszamy ze śmietaną oraz mąką. Do gotującego się bulionu wlewamy mieszankę z mąką. Gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy posiekany koper. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Sosem polewamy ugotowane roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 24.06.2017 15:46
dziękuję....
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:20
przepyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak