Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki indycze z suszoną żurawiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
żurawina suszona 100 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól 1,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżki
majeranek 2 łyżeczki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze z suszoną żurawiną

Kroki postępowania

1
Filet z piersi indyka kroję w grubsze plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam odrobiną soli i pieprzu.
Krok 1 - Roladki indycze z suszoną żurawiną foto
2
Na każdy płat mięsa kładę porcję suszonej żurawiny. Mięso zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami.
Krok 2 - Roladki indycze z suszoną żurawiną foto
3
Przygotowane roladki nacieram dookoła papryką ostrą mieloną, majerankiem oraz pozostałą solą i pieprzem. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Roladki piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając mięso wytworzonym w czasie pieczenia sosem.
Krok 3 - Roladki indycze z suszoną żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.02.2016 11:18
apetyczne danie obiadowe :-)
wwwiolka 08.02.2016 22:07
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 08.02.2016 19:31
apetyczne mięsko
joannaa24 08.02.2016 17:04
Smaczne roladki, lubię żurawinę połączoną z mięsem
Madzik239 08.02.2016 16:41
Fajne te roladki..
Janina 08.02.2016 16:20
Smaczne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak