Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki indycze z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g (4 plastry)
pieczarki 250 g
boczek wędzony 4 plastry
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
bulion 1 szkl
potrzebne akcesoria kuchenne 4 wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze z pieczarkami

1. Mięso myjemy i osuszamy, rozbijamy tłuczkiem dość cienko, najlepiej zrobić to przez folię.
Płaty lekko solimy i oprószamy pieprzem.
Natkę pietruszki, po umyciu osuszeniu drobniutko siekamy.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę, tak samo robimy z pieczarkami.
2. Na łyżce oleju smażymy cebulę przez chwilę, dodajemy pieczarki i dusimy 10 minut. doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Każdy płat mięsa posypujemy obficie natką, kładziemy po łyżce farszu z pieczarek i zwijamy roladki, które owijamy plastrami boczku.
Jeśli mamy boczek ze skórką, odcinamy ją.
Ruloniki spinamy wykałaczkami.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron.
Przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pieczarki , które nie wykorzystaliśmy do farszu.
Roladki podajemy z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.06.2017 20:06
Takie mięsko warto zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak