Roladki indycze z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    500 g (4 plastry)
  • pieczarki

    250 g
  • boczek wędzony

    4 plastry
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej do smażenia

  • bulion

    1 szkl
  • potrzebne akcesoria kuchenne

    4 wykałaczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy i osuszamy, rozbijamy tłuczkiem dość cienko, najlepiej zrobić to przez folię.
Płaty lekko solimy i oprószamy pieprzem.
Natkę pietruszki, po umyciu osuszeniu drobniutko siekamy.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę, tak samo robimy z pieczarkami.
2. Na łyżce oleju smażymy cebulę przez chwilę, dodajemy pieczarki i dusimy 10 minut. doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Każdy płat mięsa posypujemy obficie natką, kładziemy po łyżce farszu z pieczarek i zwijamy roladki, które owijamy plastrami boczku.
Jeśli mamy boczek ze skórką, odcinamy ją.
Ruloniki spinamy wykałaczkami.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron.
Przekładamy je do rondelka, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pieczarki , które nie wykorzystaliśmy do farszu.
Roladki podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 24.06.2017 20:06
Takie mięsko warto zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat