Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki grzybowe w serowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
grzyby leśne 1/2 kg
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
śmietana 30% 1 szklanka
ser camembert 2 szt
mięso mielone 30 dek
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: roladki grzybowe w serowym sosie

Kroki postępowania

1
Grzyby mrożone rozmrozić, przesmażyć z cebulą i doprawić do smaku.
Krok 1 - roladki grzybowe  w serowym sosie foto
2
Szynkę pokroić w poprzek włókien na plastry i je cienko rozbić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem doprawić do smaku. Na plastrze mięsa układamy po dużej łyżce mięsa i na to łyżkę grzybów.Mięso zawijamy na roladkę i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką.
Krok 2 - roladki grzybowe  w serowym sosie foto
3
Roladki dusimy do miękkości, wyjmujemy, studzimy i odwijamy z nici lub wyjmujemy wykałaczki. Do wywaru w którym dusiły się roladki dodajemy śmietanę i rozdrobniony ser.Gotujemy często mieszając do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera.Wkładamy roladki aby się podgrzały.
Krok 3 - roladki grzybowe  w serowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.03.2014 19:55
Taki to ja lubię
Krystyna32 26.02.2014 08:04
pyszne roladki
irenka 22.02.2014 20:20
bardzo smaczne danie
misia53 19.02.2014 11:29
zgadzam się z kate.500,pyszne....
kate.500 16.02.2014 17:04
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak