Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
majonez 1-2 łyżki
szynka parmeńska 100 gram
suszone pomidory 5-6 kawałków
ser camembert naturalny 100 gram
bazylia świeża 1 garść
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem. Rozwinąć i posmarować majonezem, zostawiając trochę wolnego miejsca przy brzegach.
Krok 1 - Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem foto
2
Na majonezie ułożyć szynkę parmeńską.
Krok 2 - Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem foto
3
Ułożyć resztę składników: pomidory suszone pokrojone w paseczki oraz ser camembert pokrojony na małe kawałki. Położyć listki bazylii.
Krok 3 - Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem foto
4
Zwinąć ciasto w rulon (niezbyt ciasno). Pokroić na kawałki o długość około 2-3 centymetrów. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem.
Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Smacznego :)
Krok 4 - Roladki francuskie z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i camembertem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 03.07.2017 01:01
ładnie wygląda
bertpvd 02.07.2017 23:41
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak