Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane Grana Padano na zapiekanych ziemniakach z ricottą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz czerwony do smaku
ser grana padano 40 g
jajko 1 duże
Bułka tarta klasyczna Prymat
ziemniaki
ser ricotta 1 opakowanie
rozmaryn
oliwa
szpinak 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane Grana Padano na zapiekanych ziemniakach z ricottą

Ziemniaki gotować z rozmarynem przez 15minut. Filety oczyścić, przekroić na pół, zrobić w każdym z nich nacięcie, które natrzeć pieprzem. Szpinak oparzyć, i zawijać w niego ser, po czym włożyć do kieszonki fileta, spiąć wykałaczką i panierować w jajku i bułce.
Ziemniaki pokroić na plasterki, wyłożyć do formy na sam koniec ostatnią ser ricotta.
Ziemniaki zapiekać przez 10 minut w temp. 190*C a następnie włożyć na wierzch szybko podsmażone filety. Zapiekać jeszcze 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 30.01.2014 15:57
wygladaja super pysznie
ssylwiaa 30.01.2014 13:05
wygląda przepysznie!
sylwia_sl 30.01.2014 12:46
ale fajne roladki
brioszka 30.01.2014 11:52
mniam! uwielbiam grana padano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak