Roladki faszerowane brokułem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    10 plastrów
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • brokuł

    1 szt
  • ser żółty

    5 łyżek
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone plastry mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem, a następnie przyprawiamy do smaku solą oraz kolorowym pieprzem. Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki, które następnie wkładamy do garnka i zalewamy osoloną wodą. Gotujemy około 10 minut i odcedzamy. Osączone różyczki miksujemy, ale tak aby były wyczuwalne kawałki i mieszamy z startym żółtym serem możemy jeszcze doprawić do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy roladki. Tak przygotowane mięso panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku a potem bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż nabiorą ładnej rumianej barwy z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 11.03.2015 13:13
bardzo dobre
Gracer 11.03.2015 10:43
smaczne mięsko
erym 11.03.2015 10:35
apetyczne musze przyznac!
jagoda5913 11.03.2015 10:34
Jakie piękne
usmiech 11.03.2015 10:19
ciekawy pomysł
Róża1 11.03.2015 10:07
wspaniałe roladki :-)
Beatris 11.03.2015 09:33
Apetycznie przygotowane mięsno-warzywne roladki:)
Futka 11.03.2015 09:32
Pyszne i bardzo pomysłowe roladki :)
Aleksandra/Olcia 11.03.2015 09:22
smakowite
gosia56 11.03.2015 09:20
na pewno pyszne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat