Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane brokułem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 10 plastrów
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
brokuł 1 szt
ser żółty 5 łyżek
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane brokułem

Umyte i osuszone plastry mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem, a następnie przyprawiamy do smaku solą oraz kolorowym pieprzem. Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki, które następnie wkładamy do garnka i zalewamy osoloną wodą. Gotujemy około 10 minut i odcedzamy. Osączone różyczki miksujemy, ale tak aby były wyczuwalne kawałki i mieszamy z startym żółtym serem możemy jeszcze doprawić do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy roladki. Tak przygotowane mięso panierujemy najpierw w rozbełtanym jajku a potem bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż nabiorą ładnej rumianej barwy z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 11.03.2015 13:13
bardzo dobre
Gracer 11.03.2015 10:43
smaczne mięsko
erym 11.03.2015 10:35
apetyczne musze przyznac!
jagoda5913 11.03.2015 10:34
Jakie piękne
usmiech 11.03.2015 10:19
ciekawy pomysł
Róża1 11.03.2015 10:07
wspaniałe roladki :-)
Beatris 11.03.2015 09:33
Apetycznie przygotowane mięsno-warzywne roladki:)
Futka 11.03.2015 09:32
Pyszne i bardzo pomysłowe roladki :)
Aleksandra/Olcia 11.03.2015 09:22
smakowite
gosia56 11.03.2015 09:20
na pewno pyszne roladki
kloruś 11.03.2015 09:14
Pysznie się prezentuje! chętnie bym się poczęstowała :)
engie23 11.03.2015 09:07
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak