Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki fasolkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
fasolka szparagowa 200 g
mozzarella 100 g
sól i pieprz
przyprawa do gyrosa

panierka

mąka pszenna
jajko
sól i pieprz
przyprawa do gyrosa
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki fasolkowe

Fileta przekroić wzdłuż na pół na dwa kotlety, rozbić, posypać solą, pieprzem i obficie przyprawą do gyrosa.
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i pokroić. Wymieszać ze starta mozzarellą.
Fasolkę nałożyć na kotlety, zwinąć i panierować w mące przyprawą do gyrosa, roztrzepanym jajkiem i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.09.2015 08:42
Idealne roladki na obiad. Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak