Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem
• Piersi z kurczaka myjemy, suszymy papierowymi ręcznikami, a następnie kroimy na pół. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka z każdej strony. W międzyczasie brykiety z mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnię i podgrzewamy do momentu, aż odparuje cała woda w nim zawarta. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz i mieszamy. Wracamy do naszych koletów, na które nakładamy po plasterku żółtego sera i wcześniej przygotowany farsz szpinakowy.
• Mięso zawijamy w roladę i spinamy wykałaczką. Obsmażamy na złoty kolor z każdej strony, a następnie dusimy pod przykryciem przez około 20 minut, na małym ogniu. Z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić sos. Smacznego i polecam ;)