Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 duże piersi
szpinak mrożony 200 g
czosnek 2 ząbki
ser żółty 4 plastry
sól i pieprz d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem

Przygotowanie:
• Piersi z kurczaka myjemy, suszymy papierowymi ręcznikami, a następnie kroimy na pół. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka z każdej strony. W międzyczasie brykiety z mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnię i podgrzewamy do momentu, aż odparuje cała woda w nim zawarta. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz i mieszamy. Wracamy do naszych koletów, na które nakładamy po plasterku żółtego sera i wcześniej przygotowany farsz szpinakowy.
• Mięso zawijamy w roladę i spinamy wykałaczką. Obsmażamy na złoty kolor z każdej strony, a następnie dusimy pod przykryciem przez około 20 minut, na małym ogniu. Z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić sos. Smacznego i polecam ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak