Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem i gorgonzolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka
szpinak mrożony
czosnek
ser pleśniowy typu gorgonzola
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i gorgonzolą

Na oliwie podsmażamy kilka wyciśniętych przez praskę ząbków czosnku, dodajemy szpinak (najlepiej mrożony w liściach), doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparuje nadmiar wody.

Z fileta wykrawamy cienkie płaty, które następnie delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy je solą i pieprzem.

Na każdym płacie mięsa równomiernie kładziemy szpinak oraz kawałek gorgonzoli, zwijamy roladkę i spinamy wykałaczką.

Roladki obtaczamy w mące i początkowo podsmażamy z każdej strony a następnie zalewamy wodą i dusimy w powstałym sosie około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 14.11.2013 12:59
bardzo smaczne i nie skomplikowane danie
Margo1 06.03.2013 09:16
bardzo dobre
tomosatomos 08.04.2012 17:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak