Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szparagami i łososiem pod cytrynowym majonezem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tak przygotowane mięso idealnie sprawdzi się zarówno na niedzielny jak i codzienny obiad, podane z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. Polecam spróbować.

Składniki:

Mięso:

filet z indyka 700 g
szparagi zielone 500 g
łosoś wędzony plastry 100 g
Sól morska jodowana Prymat w młynku 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka
majonez 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki

Porada

Poza sezonem polecam sięgnąć po marynowane szparagi.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szparagami i łososiem pod cytrynowym majonezem

Filet z indyka pokroić w plastry, rozbić za pomocą tłuczka.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, obgotować przez 3 min. w osolonym wrzątku.
Łososia porwać na małe kawałki.
Na każdy plaster mięsa kłaść kawałki łososia oraz po 2-3 szparagi.
Zwinąć plastry indyka w rulon.
Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, po wierzchu posmarować cytrynowym majonezem.
Piec 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Podawać w towarzystwie np. zapiekanych ziemniaków i sałatki ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak