Roladki drobiowe ze szparagami i łososiem pod cytrynowym majonezem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Tak przygotowane mięso idealnie sprawdzi się zarówno na niedzielny jak i codzienny obiad, podane z pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. Polecam spróbować.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • filet z indyka

    700 g
  • szparagi zielone

    500 g
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • sól morska - MŁYNEK Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • majonez

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka pokroić w plastry, rozbić za pomocą tłuczka.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, obgotować przez 3 min. w osolonym wrzątku.
Łososia porwać na małe kawałki.
Na każdy plaster mięsa kłaść kawałki łososia oraz po 2-3 szparagi.
Zwinąć plastry indyka w rulon.
Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, po wierzchu posmarować cytrynowym majonezem.
Piec 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Podawać w towarzystwie np. zapiekanych ziemniaków i sałatki ze świeżych warzyw.

SzczyptaChili
Poza sezonem polecam sięgnąć po marynowane szparagi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat