Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szparagami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szparagi konserwowe 1 słoik
papryka czerwona 0,5 sztuki
papryka żółta 0,5 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Porada

Takie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szparagami

Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką. Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.01.2017 21:35
Pyszna propozycja
Iwusia 24.01.2017 20:55
ale soczyste mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak