Roladki drobiowe ze śliwkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Poza sezonem te pyszne roladki, można przygotować z suszonych śliwek. Roladki również dobrze smakują, otulone boczkiem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki:

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt.
  • śliwki węgierki

    8 sztuk
  • żółty wędzony ser

    4 plastry
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

Panierka:

  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • mąka

    4 łyżki

Dodatkowo:

  • Smalec wieprzowy

    125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 19.02.2019 19:31
Bardzo smaczne połączenie smaków :)
ben-ka 17.02.2019 11:16
Lubię takie połączenie owoców z drobiem.
Bożena Matuszczyk 15.02.2019 12:56
Smakowite roladki ,super połączenie smaków.;)
danusia19671 15.02.2019 13:01
Dziękuję ślicznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat