Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Roladki:
-
filet z kurczaka podwójny
1 szt. -
śliwki węgierki
8 sztuk -
żółty wędzony ser
4 plastry -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta
Panierka:
-
jajko
1 szt. -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
mąka
4 łyżki
Dodatkowo:
-
Smalec wieprzowy
125 g
Sposób przygotowania
Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się