Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z selerem naciowym, mozzarellą i wędzonym boczkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
seler naciowy 2 długie łodyżki
ser mozarella 4 łyżki starty na tarce
boczek wędzony 2 plastry
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1.2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do oprószenia
olej do smażenia
woda 1/3 szkl. do podlania
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 1/2 szkl.

Porada

Podawać z ziemniakami i bukietem surówek.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z selerem naciowym, mozzarellą i wędzonym boczkiem

Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem.
Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty kolor. Kiedy się zrumienią podlać wodą i chwilę dusić pod przykryciem, aż woda wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 03.11.2015 14:29
przepysznie wyglądają!
GOSIA18 03.11.2015 13:49
Pięknie wygląda
dollce 03.11.2015 13:42
Rewelacyjne!
Wafelek2601 03.11.2015 13:00
Same pyszności
Aleksandra/Olcia 03.11.2015 12:08
super apetyczne mięsko
jagoda5913 03.11.2015 11:58
dobry pomysł
Milka100 03.11.2015 11:28
apetyczne i aromatyczne roladki
ilka01 03.11.2015 11:11
Pysznosci :-)
Maridka19 03.11.2015 10:45
Same pyszności na obiad.
Mniam 03.11.2015 10:29
Smacznie przygotowane mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak