Roladki drobiowe z selerem naciowym, mozzarellą i wędzonym boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt.
  • seler naciowy

    2 długie łodyżki
  • ser mozarella

    4 łyżki starty na tarce
  • boczek wędzony

    2 plastry
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1.2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do oprószenia
  • olej do smażenia

  • woda

    1/3 szkl. do podlania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    ok. 1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem.
Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty kolor. Kiedy się zrumienią podlać wodą i chwilę dusić pod przykryciem, aż woda wyparuje.
paulette17
Podawać z ziemniakami i bukietem surówek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 03.11.2015 14:29
przepysznie wyglądają!
GOSIA18 03.11.2015 13:49
Pięknie wygląda
dollce 03.11.2015 13:42
Rewelacyjne!
Wafelek2601 03.11.2015 13:00
Same pyszności
Aleksandra/Olcia 03.11.2015 12:08
super apetyczne mięsko
jagoda5913 03.11.2015 11:58
dobry pomysł
Milka100 03.11.2015 11:28
apetyczne i aromatyczne roladki
ilka01 03.11.2015 11:11
Pysznosci :-)
Maridka19 03.11.2015 10:45
Same pyszności na obiad.
Mniam 03.11.2015 10:29
Smacznie przygotowane mięsko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat