Roladki drobiowe z pieczarkami

Roladki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Smaczne roladki drobiowe. Szybkie i łatwe w przygotowaniu a w dodatku smaczne.

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    300 gramów
  • pieczarki

    100 gramów
  • cebula

    50 gramów
  • ziemniaki ugotowane

    120 gramów
  • masło 82%

    2 małe łyż.
  • koperek świeży

    2 garści
  • pieprz ziołowy Prymat

    2 szczypty
  • sól

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżeczce masła w rondelku. Dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem ziołowym. Duś około 15 minut. W tym czasie każdego fileta z kurczaka przekrój na pół, rozbij cienko tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Gdy pieczarki się uduszą wyłóż na każdy ubity kawałek kurczaka, zwiń w rulon i zabezpiecz wykałaczką. Podsmaż na łyżce masła z każdej strony. Wyjmij wykałaczki przed podaniem. Pozostałe pieczarki zapraw śmietaną i podaj w postaci sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat