Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne
papryka czerwona 4 paski
ser żółty 8 plastrów
jajko 2 sztuki
mąka ok 6 łyżek
sól szczypta
pieprz szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Kroki postępowania

1
1. Filety myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, dzielimy na pół. Każdą połowę fileta lekko rozbijamy przez folię.
Krok 1 - Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem foto
2
2. Rozbite plastry mięsa z każdej strony obsypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Odkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie na każdy plaster mięsa układamy 2 plasterki sera i kawałek papryki.
Krok 2 - Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem foto
3
3. Zwijamy roladki. Każdą maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące i jeszcze raz jajko, mąka. Wrzucamy do rozgrzanego, głębokiego oleju i smażymy po około 7 minut z każdej strony.
Krok 3 - Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.03.2015 23:50
wspaniała propozycja na obiadek
irenka 14.03.2015 19:51
pyszniutkie mięsko,uwielbiam
Jadwiga/Jaga85 14.03.2015 18:02
pyszny obiadek!
Adamorek 14.03.2015 16:58
bardzo apetyczne
Joannasz3190 14.03.2015 16:40
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak