Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z masłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
masło 40 g
ser żółty 2 plastry
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z masłem

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone filety kroimy wzdłuż na pół i dość mocno rozbijamy, uważając żeby delikatne mięso nie porozrywało się. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Roladki drobiowe z masłem foto
2
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię i lekko solimy. Smażymy do odparowania z nich wody. Usmażone pieczarki układamy na filetach.
Krok 2 - Roladki drobiowe z masłem foto
3
Na pieczarkach układamy po plastrze masła.
Krok 3 - Roladki drobiowe z masłem foto
4
Na koniec układamy pół plasterka żółtego sera.
Krok 4 - Roladki drobiowe z masłem foto
5
Dokładnie zwijamy filety nadając im kształt roladki, tak żeby całe nadzienie było w środku i nic nam nie wypłynęło podczas smażenia.
Krok 5 - Roladki drobiowe z masłem foto
6
Roladki wkładamy na gorący olej i smażymy pod przykryciem do lekkiego zrumienienia wierzchu.
Krok 6 - Roladki drobiowe z masłem foto
7
Gotowe roladki podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Krok 7 - Roladki drobiowe z masłem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.02.2017 18:02
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak