Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z marynaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
marynata
jogurt 5 łyżek
musztarda 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
Farsz:
pieczarki 12-15 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 1/3 szt
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z marynaty

Do jogurtu dodać musztardę i miód albo cukier. Mięso umyć, osuszyć i przekroić każdy filet na dwie części. Połówki filetów oprószyć dość mocno pieprzem i solą, rozbić lekko tłuczkiem. Kotlety obtoczyć w marynacie i odstawić na 30- 40 min.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Odparować na patelni i dodać masło, chwilę dusić i posolić. Pieczarki odstawić do przestudzenia, dodać tartą bułkę a gdy przestygną drobno pokrojoną cebulę. Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa i zwijać roladki.
Obtoczyć w bułce i smażyć na rumiano .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak