Roladki drobiowe z marynaty

Roladki drobiowe z marynaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • bułka tarta

  • marynata

  • jogurt

    5 łyżek
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • miód

    1 łyżeczka
  • Farsz:

  • pieczarki

    12-15 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • cebula

    1/3 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do jogurtu dodać musztardę i miód albo cukier. Mięso umyć, osuszyć i przekroić każdy filet na dwie części. Połówki filetów oprószyć dość mocno pieprzem i solą, rozbić lekko tłuczkiem. Kotlety obtoczyć w marynacie i odstawić na 30- 40 min.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Odparować na patelni i dodać masło, chwilę dusić i posolić. Pieczarki odstawić do przestudzenia, dodać tartą bułkę a gdy przestygną drobno pokrojoną cebulę. Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa i zwijać roladki.
Obtoczyć w bułce i smażyć na rumiano .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat