Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z kurkami i cukinią w skorupce z ajvaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 pojedyncze
kurki suszone 10 g
cukinia 150 g - obrana i wydrążona
pasta ajvar łagodny 3 łyżeczki kopiate
ser żółty starty 2 łyżki
ser żółty 30 g
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
tłuszcz do formy
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z kurkami i cukinią w skorupce z ajvaru

Kurki gotujemy do miękkości, osączamy. Cukinię i ser zółty ścieramy na tarce o grubych oczkach,mieszamy. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 6 płatów mięsa). Każdy solimy i posypujemy pieprzem, rozkładamy po łyżce farszu i kurki, zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczkami i przekładamy wykałaczkami do dołu do naczynia żaroodpornego. Do miseczki dajemy 2 łyżki startego sera żółtego i pastę ajvar, mieszamy i smarujemy nią każdy filet. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut z termoobiegiem, następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak