Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
ketchup łagodny
serek topiony 1
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka dzielimy na części, które rozbijamy tłuczkiem na plastry. Z jednej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto
2
Drugą stronę mięsa smarujemy ketchupem.
Krok 2 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto
3
Na stronie z ketchupem układamy kawałek sera topionego.
Krok 3 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto
4
Mięso z serkiem zawijamy w roladki.
Krok 4 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto
5
Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 5 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto
6
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 6 - Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.02.2017 07:52
ciekawy przepis
w mojej kuchni 10.02.2017 23:55
pyszne danie obiadowe
agnieszka214 10.02.2017 17:54
Pyszne roladki do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak