Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
fasolka szparagowa ok. 80 gram
ser żółty ok. 30 gram
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Roladki drobiowe z fasolką szparagową foto
2
Filet z kurczaka rozkrawamy na części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Roladki drobiowe z fasolką szparagową foto
3
Fasolki przekrawamy na pół i układamy na płatach mięsnych. Ser żółty kroimy w słupki i również układamy na mięsie.
Krok 3 - Roladki drobiowe z fasolką szparagową foto
4
Mięso z fasolą i serem zwijamy w roladki. Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Roladki drobiowe z fasolką szparagową foto
5
Smażymy (obracając co chwilę) na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5 - Roladki drobiowe z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 23.08.2015 14:51
Dobry pomysł
Wacław 23.08.2015 14:31
bardzo smaczny obiadek :-)
irenka 23.08.2015 14:13
smaczne ,też takie robię
Janina 23.08.2015 13:06
Fajny pomysł;)
Jumper123 23.08.2015 12:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak