Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • fasola szparagowa

    10 sztuk
  • parmezan starty

    4 łyzki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyzeczka

Panierka

  • bułka tarta pikantna

    1 szklanka
  • jajko

    2 stuki
  • mąka pszenna

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :) foto
Filety z kurczaka obsypujemy przyprawą do kebaba-gyrosa.
Krok 2 - Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :) foto
Każdy plaster obsypujemy Parmezanem oraz układamy ugotowaną wcześniej i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę.
Krok 3 - Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :) foto
Roladki drobiowe zwijamy.
Krok 4 - Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :) foto
Panierujemy w mące wymieszanej z jajkiem , a potem w pikantnej paprykowej bułce tartej.
Krok 5 - Roladki drobiowe z fasolką i Parmezanem :) foto
Opanierowane roladki umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy z każdej strony do zrumienienia. smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 29.10.2016 21:32
Smakowite :)
Renata9 28.10.2016 20:48
Dobry obiadek
adelajda 28.10.2016 14:01
Ciekawe nadzienie :)
Justi2401 28.10.2016 12:11
Pyszne roladki, z chęcią bym zjadła ;)
mysza75 28.10.2016 10:51
jakie pyszne roladki
agnieszka214 28.10.2016 09:23
fajny farsz mniam
Joanna Kryla 28.10.2016 08:11
Pyszne roladki:))
MagdalenaIC 28.10.2016 01:45
Bardzo fajne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat