Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z bazyliową nutą

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Drobiowe roladki z piersi z kurczaka nadziewane serową pastą, grillowanymi cukiniami i bazylią.

Składniki:

Składniki Roladek

piersi z kurczaka 4 sztuki
cukinia 1 sztuka
serek topiony 1 sztuka
majonez 3 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
bazylia świeża 8 liści
pieprz 4 szczypty
sól 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z bazyliową nutą

1. Piersi z kurczaka rozbić na duży płaski kotlet. Posolić, popieprzyć.
2. Małą cukinię umyć, pokroić cieniutkie plastry, można użyć krajalnicy, zgrillować.
3. Serek topiony (prostokątny), najlepiej śmietankowy połączyć z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dobrze wymieszać na gładką masę, żeby nie było grudek. Gotowa masa ma być łatwa do rozsmarowania.
4. Na rozbitą pierś rozsmarować pastę, ułożyć wzdłuż ugrillowaną cukinię i 2 listki bazylii.
5. Obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni.
6. Przełożyć do rondla i podlać wodą, dusić ok 45 minut. Można dodać plasterki cukini. Dodać śmietanę 30 i gotowe :-)
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak