Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną

Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • ser żółty

    10 dag
  • różyczki brokuła

    kilka sztuk
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    kawałek
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku

Panierka

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną foto
Fileta z kurczaka myjemy osuszamy, dzielimy na 4 porcje i rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty mięsa, oprószamy solą oraz utartym w moździerzu pieprzem kolorowym .
Krok 2 - Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną foto
Posypujemy startym serem żółtym. Różyczki brokuła blanszujemy we wrzątku 2-3 minuty, osączamy dokładnie z wody, włoszczyznę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę.
2.
Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa i czosnek dusimy pod przykryciem około 5-6 minut , mieszając od czasu do czasu.Doprawiamy solą lub jarzynką do smaku. Zdejmujemy z ognia studzimy
Krok 3 - Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną foto
.Nakładamy farsz na kotlety zawijamy w roladki, panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku, oraz bułce tartej,smażymy na wolniutkim ogniu na oleju z każdej strony aż będą złociste.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

bietka 03.05.2015 14:14
te roladki muszą być naprawdę pyszne :)
Ola1984 03.05.2015 12:57
Przepyszne roladki.
Alex_M 03.05.2015 11:42
dobry obiadek
Janina 03.05.2015 10:59
Smaczne połączenie;)
Maridka19 03.05.2015 10:38
Ciekawa propozycja
cukiereczek 03.05.2015 07:59
bardzo pysznie wyglądają
Kuchnia Marty 03.05.2015 07:11
Pyszne, kolorowe roladki, które muszą rewelacyjnie smakować
Iwusia 02.05.2015 22:49
smaczne mięsko
Czarnula666 02.05.2015 22:43
Fajny przepis :) ładnie wygląda :)
Kasnaj 02.05.2015 21:53
smakowity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat