Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe gotowane na parze faszerowane canelonni z żurawinowym twarożkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka bez polędwiczek
cannelloni 4 rurki
konfitura żurawinowa 6 łyżek
twaróg 200 g , chudy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Delikatne , ciekawe w smaku roladki drobiowe z twarożkiem , żurawiną i makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe gotowane na parze faszerowane canelonni z żurawinowym twarożkiem

Mięso dzielimy na pojedyncze filety a następnie przekrawamy na pół wzdłuż tworząc 4 kotlety.
Każdy kawałek mięsa rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem.

Twaróg gnieciemy widelcem , dodajemy 2 łyżki żurawiny , doprawiamy solą i pieprzem.

Każdą rurkę makaronu cannelloni faszerujemy twarogiem , kładziemy na mięsie , zwijamy w rulon.

Roladki umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze , gotujemy 20-25 min.

Każdą roladkę podajemy z łyżką żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 02.03.2017 18:57
Były pyszne :)
molanka 02.03.2017 18:20
wygląda jak deser
gosia56 02.03.2017 12:56
na pewno pyszne ;)
SzczyptaChili 02.03.2017 09:58
Zgadzam się :)
Babeczka35 02.03.2017 07:06
Bardzo pysznie.
Krzysztof15 02.03.2017 06:10
bardzo smaczne
Łukasz15 01.03.2017 21:23
Bardzo dobre
Stenka 01.03.2017 20:07
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak