Roladki drobiowe faszerowane warzywnymi wiórkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • jajko

    1
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • cukinia

    1/2
  • marchewka

    1
  • seler korzeniowy

    1/4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.
2.Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).
3.Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 05.09.2016 13:38
Pomysł na dzisiejszy obiad.
Ela15 26.11.2015 11:32
wyśmienity pomysł na pyszny obiad
joannaa24 25.10.2015 19:22
Dobry pomysł na obiad
adelajda 02.10.2015 15:44
Pyszny obiadek :)
luna76 20.09.2015 09:43
Idealne !!!!
misia53 19.09.2015 23:50
smaczne sa takie roladki
Megg 19.09.2015 22:19
lubie takie roladki
agaK. 19.09.2015 21:52
Czasami robię coś takiego, wymyślam różne nadzienia tylko przeważnie nie zapisuję czego ile dodałam i mi ucieka z głowy...
halina17 19.09.2015 20:41
Dobre roladki.
w mojej kuchni 19.09.2015 19:18
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat