Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe faszerowane warzywnymi wiórkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cukinia 1/2
marchewka 1
seler korzeniowy 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe faszerowane warzywnymi wiórkami

1.Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko rozbić, przyprawiając solą i pieprzem.
2.Cukinię, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można przyprawić według uznania).
3.Na plastry mięsa położyć warzywny farsz. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Podawać w ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 05.09.2016 13:38
Pomysł na dzisiejszy obiad.
Ela15 26.11.2015 11:32
wyśmienity pomysł na pyszny obiad
joannaa24 25.10.2015 19:22
Dobry pomysł na obiad
adelajda 02.10.2015 15:44
Pyszny obiadek :)
luna76 20.09.2015 09:43
Idealne !!!!
misia53 19.09.2015 23:50
smaczne sa takie roladki
Megg 19.09.2015 22:19
lubie takie roladki
agaK. 19.09.2015 21:52
Czasami robię coś takiego, wymyślam różne nadzienia tylko przeważnie nie zapisuję czego ile dodałam i mi ucieka z głowy...
halina17 19.09.2015 20:41
Dobre roladki.
w mojej kuchni 19.09.2015 19:18
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak