Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 2 sztuki
szparagi konserwowe 4 sztuki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 4 listki
serek topiony w plasterkach, 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta

Panierka

mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
słonecznik łuskany 1 szklanka
olej rzepakowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :)

Kroki postępowania

1
Fileta obsypujemy pierzem i solą .
Krok 1 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto
2
Na każdego fileta nakładamy :plaster serka topionego , szparagi konserwowe oraz listek czosnku niedźwiedziego .
Krok 2 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto
3
Przygotowujemy składniki do panierowania:
mąkę, jajko, słonecznik łuskany wymieszany z bułką tartą.
Krok 3 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto
4
Roladki zwijamy - spinamy wykałaczką.
Krok 4 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto
5
Przystępujemy do panierowania w kolejności: mąka, jajko, słonecznik z bułką tartą.
Krok 5 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto
6
Roladki umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zrumienienia. Smacznego :)
Krok 6 - Roladki drobiowe faszerowane szparagami, czosnkiem niedzwiedzim i serkiem topionym -w panierce ze słonecznika :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 18.06.2016 10:01
Świetne i bardzo smakowite roladki
Ewelina1991 18.06.2016 08:52
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 18.06.2016 08:27
mniam mniam
Agnieszka-87-25 18.06.2016 07:48
godne wypróbowania
bartek8585 17.06.2016 23:57
obiad gotowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak