Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1-2 szt
przyprawa uniwersalna
masło
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Mięso umyć, oba filety przekroić wzdłuż na połowy, lekko rozbić.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim przygotowane mięso. Oprószyć solą i pieprzem.

Odkroić wiórki masła i położyć na każdym plastrze mięsa.
Zwinąć mięso tak, by nie wypływało masło podczas smażenia.

Jajko roztrzepać z przyprawą.
Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.01.2017 09:45
bardzo dobre
katarzynka455 05.01.2017 14:06
dziękuję:))
Olga_SK 05.01.2017 13:31
Jak ładnie zwinięte - mi się jakoś nigdy nie udaje zrobić tak dokładnie. Wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak