Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło zimne 3 ćwiartki
mąka 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
jajko 5 szt
podwójna pierś z kurczaka 5 sztuk średnich
sól do smaku
ser żółty 2,5 (tarty)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi z kurczaka ponacinać ostrym nożem tak by powstały kieszenie.
Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przygotowane piersi kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem.
Do każdej kieszeni włożyć porcję masła i startego sera.
Zwijać uważnie piersi tak by masło i ser podczas smażenia nie wypłynęło.
Brzegi roladek spiąć wykałaczkami.
Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
Na rozgrzany olej kłaść roladki i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Pod koniec smażenia zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywką.
Dosmażyć jeszcze 10 minut.
Gdy roladki będą gotowe wyjąć wykałaczki.
Na talerzu ułożyć liście sałaty a na nich gorące roladki.
Podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 04.04.2011 14:05
smaczne
Małgorzata113 12.08.2010 08:35
robię takie , są wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak