Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pierś z kurczaka 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Pierś z kurczaka pojedynczą lekko rozbijamy przez folię . Solimy je lekko z każdej strony.
Mięso mielone mieszamy z przyprawami papryką ostrą , słodką , wyciśniętym czosnkiem . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na rozbite piersi nakładamy mięso mielone i zawijamy w roladki.
Następnie każdą roladkę zawijamy w folię i skręcamy na bokach.
Roladki wkaldamy do naczynia żaroodpornego zalewamy do połowy woda i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Po tym czasie odwijamy , kroimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.11.2014 15:04
pyszne mięsko
Megg 16.11.2014 11:59
lubię takie roladki
Ewelina1991 16.11.2014 09:58
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak