Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

filet z kurczaka 800 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka

farsz

pieczarki 200 g
papryka czerwona 1 mała
cebula 1 mała
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka tłuczemy tłuczkiem. Mięso solimy i pieprzymy z dwóch stron.
Krok 1 - Roladki drobiowe foto
2
Na patelni podgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i pieczarki. Chwilę podsmażamy.
Krok 2 - Roladki drobiowe foto
3
Dodajemy pokrojono drobną paprykę, doprawiamy solą, pieprzem. Wszystko to smażymy na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Roladki drobiowe foto
4
Na filet z kurczaka wykładamy przygotowany farsz.
Krok 4 - Roladki drobiowe foto
5
Zawijamy roladki i zabezpieczamy je wykałaczkami.
Krok 5 - Roladki drobiowe foto
6
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wkładamy roladki, lekko obsmażamy z wszystkich stron. Dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu 20-25 minut.
Krok 6 - Roladki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.10.2014 14:02
Lubię z pieczarkami :-)
Katarzyna59 29.09.2014 18:48
smakowite roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak