Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze 500 g
jajko 1-2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
ser żółty 6 słupków
smalec 60 g
mąka pszenna 50 g
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Namoczyć i odcisnąć bułkę. Zmielić mięso z odciśniętą bułką i połączyć z jajkiem. Doprawić tymiankiem,solą i pieprzem. Podzielić mięso na 6 równych części, rozpłaszczyć nadając kształt kwadratów.
Na każdym kwadracie położyć słupek sera i uformować roladę. Poszczególne roladki obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu , dosmażyć przez co najmniej 5 minut na mniejszym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak