Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka pojedyńcze 6 szt
ser żółty 200 g
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia 1/2 l
mąka 10 łyżek
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy na spore płaty lub rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy. Na płat mięsa kładziemy kawałek sera. Zwijamy w roladę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Formujemy podłużne roladki. Smażymy na głębokim tłuszczu na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony. Roladki powinny być obracane na cztery boki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.12.2011 11:30
super
Anna141
Anna141 05.05.2011 09:13
bardzo fajny przepis
caroline1983 31.03.2011 12:29
Pyszne roladki
Kopiko1983 10.03.2011 06:33
Świetny przepis
ZEWA 13.01.2011 11:17
fajne i smaczne
Anna200 12.01.2011 22:36
Fajne urozmaicenie drobiu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak