Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki cytrynowo-kukurydziane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól 1
pieprz 1
ser feta 100
kukurydza w puszce 2 łyżki
skórka z cytryny 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
oregano 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki cytrynowo-kukurydziane

farsz:
Ser feta kruszymy, dodajemy do niego otartą skórkę cytrynową, oregano, masło oraz kukurydzę, całość mieszamy.

Udka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą skręcając po bokach jej końce.
Roladki gotujemy około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z folii, lekko osuszamy i podsmażamy na patelni przez chwilę aby nabrały ładnego koloru.

Do wykonania rolad można użyć też filetu z kurczaka pokrojonego w cienkie plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.07.2017 12:10
pyszny obiad
w mojej kuchni 03.07.2017 12:08
Pyszne jedzonko
bertpvd 03.07.2017 12:01
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak