Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
• sos chili ostry kilka kropel
cukinia 2
bakłażan 2
Na sos:
śmietana 18 proc 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
ocet balsamiczny 1 łyża
puree z połowy z batata
puree z połowy z dyni
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym

Kroki postępowania

1
Bakłażana i cukinię tniemy za pomocą mandoliny na cieniutkie paseczki. Łączymy ze sobą puree z dyni i batata, doprawiamy solą, pieprzem, tabasco, sosem chili i gałką muszkatołową.
Krok 1 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
2
Plaster bakłażana układamy na deseczce, na nim dwa plastry cukinii. Na grubszym końcu warzyw wykładamy po łyżeczce farszu.
Krok 2 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
3
. Zawijamy i spinamy wykałaczką
Krok 3 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
4
Roladki smażymy na oleju, gotowe przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z sosem serowym.
Sos- w rondelku zagotowujemy śmietanę z startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym. Mieszamy i czekamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i gałką muszkatołową.
Krok 4 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
5
Smacznego!
Krok 5 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 28.11.2013 09:25
bardzo ciekawa propozycja1
Klausia 26.11.2013 21:16
fantastyczna i oryginalna propozycja :)
kasienka23 05.11.2013 17:13
wyglądają bardzo ładnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak