Ewa

roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • • sos chili ostry

    kilka kropel
  • cukinia

    2
  • bakłażan

    2
  • Na sos:

  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • ocet balsamiczny

    1 łyża
  • puree

    z połowy z batata
  • puree

    z połowy z dyni
  • ser żółty

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
Bakłażana i cukinię tniemy za pomocą mandoliny na cieniutkie paseczki. Łączymy ze sobą puree z dyni i batata, doprawiamy solą, pieprzem, tabasco, sosem chili i gałką muszkatołową.
Krok 2 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
Plaster bakłażana układamy na deseczce, na nim dwa plastry cukinii. Na grubszym końcu warzyw wykładamy po łyżeczce farszu.
Krok 3 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
. Zawijamy i spinamy wykałaczką
Krok 4 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
Roladki smażymy na oleju, gotowe przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z sosem serowym.
Sos- w rondelku zagotowujemy śmietanę z startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym. Mieszamy i czekamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i gałką muszkatołową.
Krok 5 - roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym foto
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarchiochaKucharzy 28.11.2013 09:25
bardzo ciekawa propozycja1
Klausia 26.11.2013 21:16
fantastyczna i oryginalna propozycja :)
kasienka23 05.11.2013 17:13
wyglądają bardzo ładnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat