Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cannelloni.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron cannellloni, 4 sztuki
jajko 2 sztuki
ser feta ok 100 gram
filet z kurczaka 1 podwójny
natka pietruszki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cannelloni.

Kroki postępowania

1
Makron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy go.
Krok 1 - Roladki cannelloni. foto
2
Jajka gotujemy na twardo . Ugotowane studzimy i obieramy.
Ser feta kroimy na mniejsze części. Dokładamy do niego pokrojone jajka oraz odrobinę posiekanej natki pietruszki. Całość mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy ugotowany makaron.
Krok 2 - Roladki cannelloni. foto
3
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje . Każdą cześć rozbijamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Roladki cannelloni. foto
4
Na każdym rozbitym płacie układamy po jednej napełnionej rurce.
Krok 4 - Roladki cannelloni. foto
5
Zwijamy roladki.
Krok 5 - Roladki cannelloni. foto
6
Tak przygotowane smażymy do miękkości z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Roladki cannelloni. foto
7
Stanowią one pyszny dodatek do ziemniaków. Jeśli chcemy by wnętrze rozpływało się zamiast sera feta można użyć żółtego sera lub mozzarelli w kolce.
Dodatkowo roladki przed upieczeniem można panierować.
Krok 7 - Roladki cannelloni. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 18:16
Trzeba takie robić.
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 15:43
Ciekawie to wygląda!
migotka28 04.01.2014 15:42
fajny pomsł a do tego jak pięknie się prezentują
jasiek 04.01.2014 15:34
apetycznie wyglądają
Anna133 04.01.2014 14:30
na pewno wypróbuję ;) genialne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak