Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki brzoskwiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 podwójna
broskwinie 4 szt
mąka 2 łyżki
płatki kukurydziane 0,5 szkl
jajko 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki brzoskwiniowe

Kroki postępowania

1
Filety drobiowe umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić,oprószyć solą i pieprzem. Brzoskwinie,odcedzić z syropu,osączyć.
Krok 1 - Roladki brzoskwiniowe foto
2
Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Jajko wybić na talerz,roztrzepać z solą i pieprzem. Na każdym filecie,ułożyć brzoskwinię,zwinąć w roladkę.
Krok 2 - Roladki brzoskwiniowe foto
3
Roladki obtoczyć dobrze w mące,zanurzyć w jajku,panierować w płatkach kukurydzianych.
Krok 3 - Roladki brzoskwiniowe foto
4
Smażyć roladki w głębokim tłuszczu,parę minut z każdej strony.
Krok 4 - Roladki brzoskwiniowe foto
5
Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami
Krok 5 - Roladki brzoskwiniowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela6 17.02.2013 15:05
mniam:)
Renataj 17.02.2013 12:39
Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak