Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI BANKIETOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 dag
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
barwnik zielony spożywczy
orzechy piniowe 10 dag
mozzarella 12 dag
suszone pomidory
pesto 1 szt
pesto czerwone 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI BANKIETOWE

1. Składniki ciasta umieść wysokim naczyniu, zmiksuj na gładko. Połowę ciasta podlej, zafarbuj na zielono barwnikiem spożywczym.
2. Na spodzie rozgrzanej natłuszczonej patelni rozprowadzaj porcje ciasta. Smaż z obu stron.
3. Gotowe zielone naleśniki smaruj pesto bazyliowym, posypuj posiekanymi orzeszkami, roluj krój na trzy. Zepnij wykałaczką z listkiem bazylii. Resztę naleśników posmaruj pesto pomidorowym, posyp startą mozzarellą, zroluj, pokrój, zepnij wykałaczką z pomidorem suszonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak