Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z pstrąga z musem truskawkowym i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
truskawki 20 dag
pomidorki koktajlowe 4
mieszanka świeżych sałat 2 garście
pieprz świeżo mielony
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
białe wino 2 słodkie
pstrąg wędzony filet 1 duży
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z pstrąga z musem truskawkowym i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi

Do dekoracji kilka truskawek , papryka pepperoni

Filet z pstrąga oczyszczamy, wyciągamy ości, posypujemy koperkiem, przyprawiamy solą,pieprzem polewamy limonką, odstawiamy na 1h..

Truskawki kroimy w kostkę, dusimy w rondelku razem z winem ok 10 minut, sos powinien być gęsty.

Rybę kroimy wzdłuż na pół, formujemy roladki, spinamy wykałaczką, pieczemy na kratce w piekarniku ok 20 minut razem z pomidorkami koktajlowymi.

Na talerzu układamy garść sałat, polewamy oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, układamy roladkę, do środka nakładamy mus truskawkowy, i układamy pomidorki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.12.2012 21:48
co za przepis! :) Sama bym nigdy czegoś takiego nie wymyśliła :) A zdjęcie jest przepiękne:)
polly66 22.06.2012 09:13
no to z pewnością nie jest nudna ryba :)
foczka-ks 26.02.2012 12:44
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak