roladka z piersi kurczaka z omletem ,szynką parmeńską i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • szynka parmeńska

    100 gram
  • żurawina

    50 gram
  • sól i pieprz

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na folię spożywczą kładę pierś ,przykrywam drugą częścią i ubijam ,zdejmuję górną część foli i troszkę solę i posypuję pieprzem( soli nie za dużo ze względu na szynkę parmeńską)
z 2 jaj robię omlet, który kładę na płat piersi następnie plastry szynki parmeńskiej oraz żurawinę.
całość zawijam w rulon( dzięki foli łatwo będzie nam zwinąć ) przekładam na folię spożywczą (zwracając uwagę na dokładne zawinięcie boków)piekę w temp.190 stopni około 40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 05.02.2014 13:52
Ciekawa propozycja.
halina17 05.02.2014 13:38
Dobra roladka.
Jadwiga/Jaga85 05.02.2014 13:37
Super pomysł!
ada.la 05.02.2014 11:50
ciekawe połączenie
Milka100 05.02.2014 10:39
wykwintne cudo
krystyna330 05.02.2014 10:35
ale pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat