Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z piersi indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka około 700 gram
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki pęczek
ser żółty starty 1 garść
Pieprz ziołowy mielony Prymat łyżeczka
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki

Porada

Z mięsa wytopi się wywar, świetnie nadaje się do zagęszczenia zawiesiną i zrobienia sosu do roladki. Nawet nie trzeba go przyprawiać chyba że mamy takie życzenie:)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z piersi indyka

Pierś z indyka rozcinamy tak, aby zrobił się z niej duży płat, nadal w jednym kawałku. Obsypujemy go z jednej strony pieprzem i solą. Pietruszkę drobno siekamy i kładziemy na piersi, ser żółty układamy na warstwie pietruszki. Ogórki kroimy w drobną kostkę i układamy na serze. Zawijamy mięso w roladkę, jeśli będzie się rozwijać można przybić wykałaczkami i z nimi piec. Taką roladkę wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym, przykrywamy i pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 45 minut. Po tym czasie jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2015 17:55
bardzo smacznie zrobione mięsko
Aneta41 29.10.2015 12:22
bardzo lubię takie roladki
Ewa Wojtaszko 28.10.2015 11:59
smakowite mięsko
Maridka19 27.10.2015 07:23
Pyszne jedzonko na obiadek :)
IKrakowianka 26.10.2015 18:22
super roladka
mileneczka5 26.10.2015 18:19
Pyszne roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak