Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z młodą kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
kapusta 1/2 szt
kminek do smaku
masło 1 łyzka
koper świeży 3 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt/do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z młodą kapustą

Fileta podwójnego myjemy , osuszamy i rozbijamy lekko .
Kapustę młodą białą , szatkujemy .Masło topimy w garnku dodajemy kminek, sól, pieprz,koperek i dodajemy kapustę , dusimy chwilkę aż zmieknie i odparuje płyn .
Fileta solimy i smarujemy kapustą i zwijamy ,panierujemy jak kotlety i smazymy w głebokim tłuszczu .Ja podałam z ziemniakami i mizerią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.06.2013 14:53
robiłam to pierwszy raz i jestem bardzo zachwycona :)
Beatris 18.06.2013 12:55
Pomysłowa i z pewnością smaczna.
marcia7 18.06.2013 12:45
ciekawy pomysł na kapustkę
aisoglam 18.06.2013 12:37
Pięknie podane :)
matesko 18.06.2013 12:06
ciekawy przepis
reniatka 18.06.2013 11:59
mniam lubię takie jedzonko
Piotr-21 18.06.2013 11:59
pyszny obiadek
Barbara/zuza22_85 18.06.2013 11:50
bardzo apetyczne
Janina 18.06.2013 11:12
Fajna potrawa;)
gotujebochce 18.06.2013 10:59
bardzo fajnie wygląda
Anna133 18.06.2013 10:18
fajny smak ,taki inny niż wszytskie moje roladki ;)
ewka1978 18.06.2013 10:16
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak