Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z fileta nadziana fetą i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
szpinak świeży 2 garście
ser feta 100 g
cząber do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
masło 2 łyżki
szalotka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z fileta nadziana fetą i szpinakiem

Filety myjemy i rozbijamy na płasko ,doprawiamy podanymi przyprawami i ziołami .

Szalotkę szatkujemy drobniutko .

Szpinak myjemy na sitku i osuszamy .

Na każdy płat mięsa dajemy liście szpinaku ,na to kruszymy ser feta i posypujemy cebulką ,zwijamy spinamy wykałaczką .


Do garna wkładamy masło i topimy ,roladki z wierzchu oprószamy jeszcze przyprawami i opiekamy z każdej strony .
następnie garnek szczelnie zamykamy i na wolnym ogniu dusimy ok 45 min .
Ja niczym nie podlewam ,z mięsa troszkę soku się wydobędzie ,tak duszę aż do odparowania płynów ,ale bardzo wolno .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 31.01.2014 16:10
ja tez lubię i szpinak i ser feta to połączenie jest swietne
olla85 31.01.2014 15:03
Mniam, coś dla mnie :) Uwielbiam szpinak :) Bardzo apetyczne danie.
patryska76 31.01.2014 15:03
Pięknie prezentuje się na talerzu ;-)
Rafał10 31.01.2014 14:37
całość idealnie połączona smakami!
MarchiochaKucharzy 31.01.2014 14:34
piękna prezentacja dania !
Anna133 31.01.2014 14:05
proste ,szybkie i smaczne takie jedzenie lubię
idealme 31.01.2014 14:05
musi smakować!!
norweska20 31.01.2014 14:03
bardzo lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak