Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z brzoskwinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka
mąka pszenna
sól do smaku
papryka mielona
śmietanka 12-procentowa
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z brzoskwinką

Pierś dzielimy na 4 części, bijemy tuczkiem na kotlety nie za grube, nie za cienkie - na oko :)
obsypujemy przyprawami.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i nadziewamy roladki. po czym zawijamy je (ja spiełam je wykałaczkami)

Obtaczamy w mące i smażymy, aby dwie strony były zarumienione.

Następnie szykujemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem, wykładamy roladki, zalewamy sokiem z brzoskwiń, dodajemy resztę pokrojonych owoców.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200st na 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy roladki na talerz, a sos mieszamy z zaklepką.

Podajemy z ryżem i sałatą z pomidorami lub inną surówką. Można też podać bez warzyw :)

Smacznego :))
Zdjęcie dodałam niestety tylko przed włożeniem do piekarnika, ponieważ za szybko zniknęły :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.11.2012 17:06
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak