Przepis i sposób przygotowania na: Roladka wieprzowa z grillową musztardą Prymat
W garnku gotujemy małe lub przekrojone buraki z octem oraz przyprawami. Obieramy ziemniaki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Schab kroimy na 4 równe plastry i rozbijamy. Plaster smarujemy grillową musztardą Prymat oraz kładziemy pokrojony ogórek, cebulę, ser oraz paprykę i rolujemy. Wszystko to obtaczamy w przyprawach - sól i pieprz.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowane rolady.
Ugotowane buraki wyjmujemy z garnka i po ostygnięciu obieramy i trzemy na tarce. Ziemniaki odcedzamy i tłuczemy, dodając masło, mleko i prażoną cebulkę.
Roladki od czasu do czasu obracamy, rumieniąc z każdej strony. Podajemy wszystko na talerzu.