Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKA WIEPRZOWA POD PIERZYNKĄ Z SZAŁWII

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielona łopatka wieprzowa 30 dag
jabłko 1/2
suszone morele 5
orzechy pistacjowe 10
skórka z cytryny 1/2
natka pietruszki 1/2 pęczka
szałwia 30 listków
papryczka chili 1
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKA WIEPRZOWA POD PIERZYNKĄ Z SZAŁWII

Do wieprzowiny dodajemy pół startego (na grubych oczkach) jabłka, posiekane suszone morele, pistacje (obrane) i posiekaną pietruszkę. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy skórkę z cytryny. Wszystko razem mieszamy.
Rozkładamy folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz) skrapiamy oliwą z oliwek, układamy listki szałwi w dwóch równoległych rzędach (około 15cm) i oprószamy solą i pieprzem.
Na listkach szałwii układamy część mięsa tak, żeby na górze na na dole listki wystawały na około 1 cm. Do środka wkładamy przekrojoną na pół papryczkę (wcześniej oczywiście oczyszczoną) i nakładamy na wierzch resztę mięsa.
Zawijamy całość w “cukierka” i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.07.2013 20:26
pyszności!!
Katarzyna59 06.06.2013 08:13
bardzo smaczne
kasienka23 06.06.2013 06:59
pyszne danie i wygląda wspaniale!
owca441 05.06.2013 20:30
bardzo ciekawa
migotka28 05.06.2013 19:53
bardzo ładnie sie prezentuje ta roladka
2milutka 05.06.2013 18:38
bardzo apetycznie wygląda:)
iwi 05.06.2013 18:27
Wykwintne danie
Stenka 05.06.2013 18:08
pięknie wygląda
marta1221 05.06.2013 18:05
muszę koniecznie wypróbować, ciekawie brzmi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak