Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka wieprzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
marchewka 1 sztuka
ser żółty 4 plastry
cebula 1 sztuka
boczek 20 dag
olej do smażenia
sól wg uznania
jajko do panierki
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka wieprzowa

Schab kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy dosyć cienko, solimy z obu stron. Nakładamy plaster sera żółtego, kawałek marchewki, boczku i cebuli. Zwijamy w roladę, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i pieczemy z obu w oleju stron na złoty kolor ok. 20 minut. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.01.2012 22:41
supet
Izabela/bella81 04.09.2011 10:40
bardzo smaczne
halinka1011 24.07.2011 09:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak