Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka schabowa po chińsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
cebula biała 1 mała sztuka
pędy bambusa ze słoika 3 łyżki
MIESZANKA CHIŃSKA MROŻONA 4 garści
sos sojowy 1,5 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka
mięso
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
DODATKOWO:
jajko 1 sztuka
olej rzepakowy 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
kotlety schabowe 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka schabowa po chińsku

Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy ( sól peklową także), dobrze wymieszać. Natrzeć mięso obficie z obu stron i odłożyć kotlety do lodówki.

Farsz: Cebulkę pokroić w małą kostkę. Pędy bambusa odsączyć i także pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i wrzucić cebulkę. Zeszklić ją. Dodać mrożone warzywa chińskie i dusić do miękkości. Następnie wrzucić pokrojone pędy bambusa i wymieszać. Dolać sos sojowy i doprawić pieprzem. Wymieszać. Pozwolić aby sos się zagotował. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Wykonanie: Na płat mięsa nałożyć 1/4 przygotowanego farszu i ciasno zawinąć mięso w roladkę i spiąć wykałaczkami. Tak samo postąpić z resztą mięsa. W garnku rozgrzać olej. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Kłaść na głęboki olej i smażyć aż będą rumiane. Odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.02.2014 15:56
Ciekawy przepis,mniam :-)
goofy9 05.01.2014 22:51
świetny pomysł
Stenka 03.01.2014 16:47
apetycznie wygląda
Magula 02.01.2014 09:11
ciekawy oprzepis
agnieszka214 02.01.2014 08:16
musi byc smaczne
ssylwiaa 01.01.2014 23:34
roladka może ciekawie smakować... ;)
Ania84 01.01.2014 22:27
smakowicie wygląda
V_kuchareczka 01.01.2014 22:16
ciekawy pomysł
Grazyna0211 01.01.2014 22:01
fajny pomysł
lara 01.01.2014 21:58
warto wypróbować
Małgorzata106 01.01.2014 21:18
super pyszne danie
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 21:14
Ciekawy przepis.
gosia561 01.01.2014 21:06
wspaniale zrolowane
Joannasz3190 01.01.2014 21:03
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak