Przepis i sposób przygotowania na: roladka pralinka
6 paczek herbatników (1 paczka ma 100g.)
3 łyżki kakao
1 szklanka mleka
1/4 kostki masła
3/4 szklanki cukru
zagotować - mleko, masło, kakao cukier . herbatniki skruszyć w blenderze na bardzo drobno i dodajemy do płynnych składników powinna być plastyczna masa, w razie potrzeby dodać więcej herbatników . masę podzieliłam na dwie porcje i rozwałkowałam na papierze do pieczenia na cieniutko i szybciutko przestygło potem położyłam na te dwa placki białą masę i rozprowadziłam i wystarczyło zwinąć - przy pomocy papieru do pieczenia poszło bardzo sprawnie
jasna masa:
1 kostka masła
1 szklanka cukru pudru
20 gram wiórków kokosowych
masło utrzeć jak na krem, dodać cukier dalej ucierać i dodać wiórki kokosowe - dość gęsta masa ... ja zaszalałam i zamiast wiórków kokosowych dałam zmielone migdały ale pewnie i mielone orzechy były by super wszystko zależy od inwencji