Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka indycza z żurawiną w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyczy udziec 600 gr
rosół 1 szkl
cebula 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
sos chili z kolendrą 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
pomidory w puszce 1 op
seler naciowy 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka indycza z żurawiną w sosie pomidorowym

Mięso oczyścić naciąć tak by powstał prostokąt, Posypać solą pieprzem i przyprawą do potraw greckich, oraz posypać garścią żurawiny. Zwinąć i całą roladkę zasznurować mocnym sznureczkiem. Rozgrzać łyżkę tłuszczu i obsmażyć całą roladkę ze wszystkich stron. W rondlu przygotować cebulę czosnek i zalać rosołem dodać przyprawę uniwersalną Kucharek, zagotować i włożyć roladkę po czym posmarować ją sosem chili z kolendrą i limonką i posypać natką selera. Dusić do miękkości i do odparowania rosołu, Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z zalewą i dusić jeszcze ok 15 min. doprawić do smaku cukrem solą i pieprzem. Roladkę wyjąć zdjąć sznureczek i pokroić na plastry, sos zmiksować blenderem i przelać do sosjerki. Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty, do której można dodać troszkę posiekanej suszonej żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.11.2011 14:27
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak